Diversos membres de la Manada, increpats i vetats a la piscina municipal de Palomares del Río

L'ajuntament de la ciutat sevillana diu que no vol ser "refugi de violadors ni de delinqüents" 

Dissabte passat diversos joves de la Manada van acudir a la piscina municipal de Palomares del Río i els usuaris, en reconèixer-los, van començar a increpar-los fins a forçar-ne la sortida. 

Ho ha explicat aquest matí l'ajuntament de la ciutat sevillana, que s'ha mostrat contundent en el seu rebuig al grup d'homes: "Des d'aquest equip de govern no permetrem que persones que han sigut declarades no grates pel ple d'aquest ajuntament vinguin al nostre municipi a fer servir els nostres espais públics per provocar alarma social". 

Després de l'incident, ha explicat l'Ajuntament, un operari del recinte municipal els va acompanyar a una altra zona aïllada dels usuaris i annexa al poliesportiu perquè hi passessin la tarda fins que tanqués la piscina. L'alcaldessa accidental de l'Ajuntament, Juana Caballero (IU), també s'ha mostrat crítica amb aquesta actitud: "Tampoc permetrem que un operari municipal utilitzi les dependències municipals per a ús personal i dels seus familiars i/o amics". Per això ha explicat que se li ha obert un expedient informatiu per depurar les responsabilitats que "aquesta persona pugui tenir respecte a l'ús indegut d'unes instal·lacions públiques en benefici d'uns violadors".

Els nois estan en llibertat condicional mentre es revisen els recursos contra la sentència de l'Audiència de Navarra, que els va condemnar a nou anys de presó per un delicte d'abús sexual amb superioritat contra una jove durant els Sanfermines del 2016. 

Més continguts de