Publicitat
Publicitat

Meteorologia

Dracònides amb jersei però sense telescopi

Aquest vespre podrem gaudir d'una pluja d'estels poc coneguda però que enguany serà especialment activa

La d'aquest dissabte ha estat la matinada més freda del que portem de tardor. No hem tingut registres excepcionals però avui a primera hora els termòmetres s'han situat entre els 5 i els 10 graus a l'interior i no han passat dels 15 a primera línia de la costa.

I l'ambient tardorenc ens acompanyarà durant tot el dia. Tot i que només circularan quatre bandes de núvols prims i, en conjunt, gaudirem d'un dissabte de cel clar, al migdia ben pocs termòmetres passaran dels 22 o 23 graus.

A més, el vent de nord, que aquesta matinada ens ha deixat ratxes de fins a 100 km/h a Portbou, 82 a la Sénia o 81 a Verges, continuarà bufant amb intensitat durant bona part del dia i encara farà més evident la sensació de fred a l'Empordà, les terres de l'Ebre i les cotes altes del Pirineu.

L'absència de núvols i l'excel·lent visibilitat que ens deixarà aquesta entrada de vent de nord serà especialment agraïda per tots els que aquesta nit vulguin gaudir d'una pluja d'estels poc coneguda -les Dracònides- i que enguany sembla que podria ser especialment moguda. A més, el pic màxim d'activitat es donarà relativament d'hora, entre la posta de sol i la mitjanit, i és un espectacle que podrem gaudir a ull nuu.

Els únics inconvenients seran el fred -res que no es pugui solucionar amb una bona jaqueta- i la lluna, que aquesta nit serà ja gairebé plena. En tot cas, la pluja d'estels serà en direcció nord i la lluna, al vespre, estarà situada cap al sud.

Per demà esperem ben pocs canvis i el diumenge el passarem amb cel bàsicament serè, amb una matinada tant o més freda que la d'avui i amb tramuntana moderada a l'Empordà i al Rosselló. Això sí, a mig matí el mestral desapareixerà de les terres de l'Ebre i al migdia ja notarem un parell de graus més que avui.

Trobareu la previsió actualitzada del vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de