SOCIETAT
Societat 17/04/2011

Els EUA donen més temps de descans als controladors aeris perquè no s'adormin a la feina

Ara tindran, com a mínim, nou hores de descans entre torn i torn. En les últimes setmanes, set controladors s'han adormit a la torre de control

Efe
2 min

WashingtonEl Govern nord-americà ha anunciat avui canvis en els horaris dels controladors aeris perquè tinguin més hores de descans entre els torns, després que diversos treballadors s'hagin quedat adormits durant el seu torn de treball.

"Esperem que els controladors vagin a treballar descansats i llestos per emprendre el treball i la responsabilitat de mantenir la seguretat a les torres de control", ha indicat el secretari de Transport, Ray LaHood, en un comunicat.

L'anunci es produeix un dia després que la FAA suspengués un controlador per quedar-se adormit mentre treballava en el torn de nit en el Centre de Control de Rutes Aèries de Miami.

Segons un examen preliminar de les cintes de trànsit aeri, el controlador no va perdre cap de les trucades que van fer els avions i no va tenir impacte operatiu, però va ser el setè incident d'aquest tipus que s'ha registrat des de començament d'any.

"Els estudis mostren que donar una hora addicional de descans durant els períodes crítics de treball pot millorar el rendiment i reduir el cansament potencial", ha assenyalat Babbitt.

Tot i això, Babbit ha subratllat que és responsabilitat del professional aprofitar el temps que té per al descans i poder complir amb les seves funcions.

La nova normativa recull que els controladors tinguin un mínim de nou hores de descans entre torns, mentre que actualment el període era de vuit hores.

Set casos

El mes passat dos avions van haver aterrar sense instruccions a l'aeroport Nacional de Washington mentre l'únic controlador de guàrdia dormia a la torre.

Aquesta mateixa setmana un avió medicalitzat que transportava tres persones es va veure obligat a aterrar sense instruccions perquè el controlador de guàrdia del Reno-Tahoe International Airport, a Nevada, estava adormit.

El mateix va succeir a l'aeroport Boeing Field-King County International, de Seattle, dilluns passat on un altre controlador es va quedar adormit durant el torn de matinada, fet que li ha comportat també una suspensió.

El mes passat, dos controladors de l'aeroport de Lubbock, a Texas, estaven adormits quan un dels seus col·legues a l'aeroport de Forth Worth va intentar passar la supervisió d'un avió que es dirigia cap allà.

stats