"La vida és un regal": el vídeo que va deixar gravat un malalt d'ELA abans de perdre la parla

Jano Galán ha fet pública la gravació aquest divendres a través de RAC1

"La vida no és una cosa que ens pertanyi. La meva vida ja no és meva, però ara començo a viure-la. Si avui fos l'últim dia, estaria content. La vida és un regal que hauríem d'agrair i sentir plenament". És el missatge optimista i positiu que, amb moltes dificultats per parlar, va deixar gravat el novembre passat en un vídeo Jano Galán. Han passat cinc mesos des d'aquell vídeo i ara Galán, de 37 anys, casat i amb tres fills, ha perdut definitivament la parla. Fa dos anys li van diagnosticar la malaltia degenerativa ELA, l'esclerosi lateral amiotròfica.

Jano sabia que arribaria un dia que no podria parlar més, i és per això que va decidir deixar gravat el vídeo. N'ha dit projecte DGeneración, i avui l'ha fet públic a través del periodista Jordi Basté, que ja el va entrevistar l'octubre passat. Al davantal d' 'El món a RAC1', Basté ha fet públic el vídeo penjat des del gener a YouTube amb la voluntat, ha dit, de "fer-lo viral". Ja té més de 25.000 visites.

Basté ha llegit el correu de la germana de Jano, Bea Galán, explicant-li el seu estat de salut i agraint-li el seu suport. "Ara ja no pot parlar, no li podran fer més entrevistes", diu Bea en un missatge en el qual lloa l'"extraordinària", "valenta" i "generosa" actitud del seu germà.