Societat 02/09/2012

A l'estiu li costarà tornar

Avui les temperatures continuaran a ratlla i la setmana vinent els termòmetres s'aniran recuperant molt lentament

Marc Candela
2 min

BarcelonaAquesta matinada ha tornat a ser fresca però no tant com l'anterior. Tot i això, encara s'ha baixat dels 10 graus a la majoria de comarques interiors i s'han repetit les glaçades febles a alta muntanya. Aquesta recuperació de les temperatures que s'ha insinuat a primera hora també es farà present al migdia i moltes màximes s'enfilaran un parell de graus més que ahir. En tot cas, la calor tornarà a ser molt moderada i costarà trobar termòmetres per sobre els 28 o 29ºC.

Ambient poc estiuenc que vindrà acompanyat de moltes hores de cel clar. De matinada s'han escapat alguns xàfecs sobtats a la costa Central -10 litres a l'Hospitalet, 9 a Badalona (Llefià) o 5 a Barcelona (Gràcia)- però avui ja no plourà més i els pocs núvols que encara queden s'aniran desfent ràpidament. Al País Valencià també gaudiran d'un bon sol però a les Illes les clarianes seran força més escasses i a Mallorca i Menorca els ruixats d'anar i venir faran que el paraigua sigui imprescindible durant tota la jornada.

El vent, per la seva banda, no ens donarà cap treva. Aquesta matinada s'ha deixat sentir a força comarques i ha deixat cops de fins a 126 km/h a Portbou, 84 a Castelló d'Empúries, 72 a l'Hospitalet de l'Infant o 68 a Sant Pere Pescador. A les comarques del sud aviat tornarà a perdre intensitat però a l'Empordà continuarà bufant amb ganes durant tot el dia. El vent de nord també es deixarà sentir a alta muntanya amb ratxes que podran arribar als 60 o 70 km/h.

I la setmana que demà encetem vindrà marcada per una lenta però progressiva recuperació de les temperatures. No esperem cap gran calorada a curt i mig termini però sí que els termòmetres recuperaran uns 5 graus de cara al tram final de la setmana. En conjunt continuarem gaudint de molt més sol que no pas núvols però el temps es farà una mica més insegur i això es traduïrà en alguns ruixadets de nit i matinada a la façana litoral i en nuvolades i algun xàfec de tarda al Pirineu i a la Catalunya central. La tramuntana no afluixarà d'un forma clara a l'Empordà fins dimecres.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi. Compartiu dades i fotografies sobre el temps que fa allà on sou amb la Méteo Social.

stats