Societat 12/11/2011

La pluja es fa pregar. El fred, encara més

Aquest diumenge els núvols guanyaran protagonisme però només s'escaparan alguns plugims, febles i dispersos, a la Costa Daurada

Marc Candela
1 min

BarcelonaDemà el sol serà una mica més car de veure, sobretot al País Valencià i a la meitat sud de Catalunya. De fet, cap a la Costa Daurada i la Costa Central fins i tot s'arribaran a escapar alguns petits ruixats, febles i esporàdics, i que seran més probables durant la primera meitat del dia. A les comarques del nord -i especialment al Pirineu-, en canvi, el diumenge el passaran encara amb algunes estones de sol.

La presència de núvols farà que el contrast de temperatures entre el dia i la nit sigui una mica més reduït que avui. A primera hora només es baixarà dels 10 graus al terç nord del país i al migdia ben pocs termòmetres passaran dels 20.

I tot apunta que la setmana vinent l'encetarem amb pocs canvis: cel cobert però només quatre gotes mal comptades a la façana litoral. De fet, ens haurem d'esperar a dimarts -i només dimarts- per rebre una tongada de precipitacions continuades, abundants i generalitzades.

Mentrestant, el fred queda lluny. Si bé és cert que les temperatures s'aniran normalitzant progressivament, les últimes actualitzacions dels models no ens deixen entreveure cap gran fredorada abans de vuit o nou dies. En tot cas, les màximes d'aquestes últimes jornades ja no es repetiran i, probablement, la segona meitat de la setmana vinent la passarem amb poc més de 16 o 17 graus a primera hora de la tarda.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats