Entitats i l'Ajuntament de Barcelona signen un acord per promoure la conciliació familiar

'El Pacte del Temps' compta amb 154 adhesions

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dijous el 'Pacte del Temps', un acord signat amb entitats, associacions i organitzacions ciutadanes amb l'objectiu de promoure la "conciliació" de la vida personal i laboral. La regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Irma Rognoni, ha assegurat que es tracta d'un intent de transformació social “cada vegada més necessària” i que “requereix de la implicació i conscienciació de tota la ciutadania”.

La regidora també ha apuntat que, amb aquest pacte, l’Ajuntament de Barcelona vol impulsar mesures “concretes, pràctiques, de petit abast, aplicables i transformadores”. Rognoni ha explicat que el "decàleg" consta de deu punts "consensuats" que es compliran per mitjà de "petites accions" que cada dia "farem en els nostres entorns d'influència". 

Al 'Pacte del Temps', que compta amb més de 154 adhesions, s'hi pot adherir qui vulgui col·laborar en la millora de l'organització social del temps i de la qualitat de vida de la ciutat. D'aquesta manera, aquells que s'impliquin han de fer públic i explicitar el compromís de promoure una metròpoli que s'adapti als ritmes de vida de les persones.

La iniciativa s'emmarca en els actes de celebració de 'Barcelona 2014, Any de la Família'.