Espanya i França faran una inauguració de perfil baix del primer TGV directe a París

Tot i que Mariano Rajoy va dir el 27 de novembre que "es farà una inauguració d'alt nivell" i que "se celebrarà com es mereix", l'acte d'aquest diumenge 15 de desembre comptarà només amb la ministra de Foment, Ana Pastor, i el seu homòleg francès, a més del conseller Santi Vila i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias

Aquest diumenge 15 de desembre circularà el primer TGV directe entre Barcelona i París, i Espanya i França han acordat una inauguració de perfil baix, tot i que el president del govern espanyol va anunciar que ho celebrarien "com es mereix".

La ministra de Foment, Ana Pastor, i el ministre delegat de Transports francès, Frédéric Cuvillier, seran els encarregats de fer la inauguració oficial aquest diumenge, acompanyats del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

Les autoritats no pujaran al primer AVE a París, que sortirà de Sants a les 9.20 h, sinó que n'agafaran un d'especial que sortirà cap a les 11.30 h de Barcelona i arribarà només fins a Perpinyà, on faran els discursos oficials –al Palais de Rois de Majorque–, per tornar després a Barcelona a mitja tarda.

Cal recordar que el 8 de gener passat, quan es va inaugurar l'arribada del TGV a Figueres, hi va anar el president Mariano Rajoy, el príncep Felip i el president del Govern, Artur Mas. I el 17 de juny, amb l'arribada del TGV a Alacant, Rajoy també hi va assistir, sense cap membre de la casa reial, aquest cop.

El president del govern espanyol, el 27 de novembre passat, durant la cimera hispanofrancesa amb François Hollande al costat, va anunciar solemnement la posada en marxa dels primers TGV directes entre els dos països, i va dir: "Es farà una inauguració d'alt nivell" que "se celebrarà com es mereix".

Aquest diari va preguntar fa dos dies si es faria aquesta inauguració, i des del ministeri de Foment van dir que no estava previst res per a aquest cap de setmana.