SUCCESSOS

Explota un petit artefacte a l'interior de la basílica del Pilar de Saragossa

Les primeres hipòtesis policials apunten a una acció de grups anarquistes

Un petit artefacte ha explotat a les 13.45 hores d'aquest dimecres a la zona central de la basílica del Pilar de Saragossa. Segons fonts policials, a part d'una dona que ha patit lesions de caràcter lleu al timpà, l'explosió no ha causat ferits, només alguns danys materials. 

En el moment de l'explosió, la basílica estava oberta al públic i hi havia una cinquantena de persones a l'interior, entre turistes i feligresos. Després, tant la basílica com la plaça del Pilar han sigut acordonades per la policia, que està analitzant l'artefacte. 

Una dona que ha presenciat l'explosió ha relatat que "s'ha mogut tot, han tremolat els vidres i tot s'ha parat". Una empleada d'un establiment comercial de la plaça ha explicat que "hem sentit un soroll fort i olor de fum" i ha afegit que han vist gent corrent que cridava "Una bomba, una bomba!". Poca estona després, segons els testimonis, ha arribat la policia amb gossos i ha començat a desallotjar els habitatges i els establiments de tota la plaça.

Les primeres investigacions apunten a grups anarquistes

Les primeres hipòtesis policials apunten a una acció de grups anarquistes vinculats a altres organitzacions italianes de característiques similars.

El passat mes de juliol, el comissari general d'informació, Enrique Barón, va advertir de la presència a Espanya de líders anarquistes radicals grecs i italians per divulgar les seves teories a favor de l'ús de la violència.

Barón va assenyalar que aquests grups divulguen les teories a través de les xarxes i que podrien proporcionar també la informació necessària per fabricar artefactes casolans.