SOCIETAT
Societat 12/04/2013

García Albiol serà jutjat pels fullets xenòfobs

Està acusat d'un delicte de provocació a l'odi, la discriminació o la violència

Ara
1 min
Alícia Sánchez-Camacho fent campanya a Badalona amb Xavier García Albiol / ACN

BarcelonaLa titular del jutjat d'instrucció 2 de Badalona ha obert judici oral a l'alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, per un suposat delicte de provocació a l'odi, la discriminació o la violència per repartir uns fullets que relacionaven els immigrants romanesos amb la delinqüència, en la precampanya electoral de les municipals del 2011. En la seva interlocutòria, la jutge considera que les proves aportades són "sòlides i consistents".

El fiscal demana un any de presó, una multa de 8.100 euros per a l'alcalde i la seva inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu durant el temps de la condemna. Segons manté la Fiscalia, García Albiol, que llavors era aspirant a l'alcaldia, va autoritzar la confecció del fullet. També va participar en la distribució massiva del fullet, tot i "saber i acceptar el dany que suposava per a la dignitat, l'honor i la fama del col·lectiu gitano d'origen romanès".

La Fiscalia assegura que García Albiol, com a president del PP a Badalona, va encarregar 15.000 fullets que es van repartir el 24 d'abril del 2011 en diversos barris de la ciutat.

Sos Racisme, que està personada com a acusació particular, ha mostrat la seva satisfacció "després de tres anys de treball i esforços". Encara no hi ha data de judici.

stats