Societat 15/02/2011

González Pons justifica les crítiques a Catalunya per l'endeutamet: "El problema és que als altres no se'ls reconegui la capacitat de fer el mateix"

El dirigent popular ha assegurat que "és injust que qui més aporta hagi de tenir prevalència sobre es altres"

Jordi Nicolás Soler
2 min
pons

BarcelonaEl vicesecretari de Comunicació del Partit Popular, Esteban González Pons, ha defensat les paraules de la presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, que va dir que Catalunya té el dret de reclamar capacitat d'endeutament "perquè és el que ens pertoca": "És el que havia de dir, Artur Mas s'ha trobat amb un forat que ha de cobrir", ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio. En aquest sentit, González Pons ha afegit que "no s'ha de deixar caure Catalunya i no se la pot deixar sense tresoreria". D'altra banda, ha justificat les crítiques d'altres Comunitats Autònomes per un suposat "tracte de favor" a Catalunya assegurant que "el problema és que a les altres Comunitats no se'ls reconeix la capacitat d'endeutar-se". Tot i que no es tracta d'una Comunitat Autònoma, el vicesecretari de Comunicació del PP ha posat com exemple l'Ajuntament de Madrid, que té un deute de 7.000 milions d'euros.

"No hi ha territoris, sinó persones", ha dit González Pons en referència al pacte fiscal per a Catalunya que el president de la Generalitat exigirà tant al PP com al PSOE per pactar-hi després de les eleccions del 2012. "Que els territoris que més aporten hagin de tenir prevalència sobre els altres és injust, hi ha d'haver equitat". El dirigent popular ha volgut matisar l'opinió de l'expresident el govern espanyol, José María Aznar, sobre la "inviabilitat" de l'estat autonòmic: "Hi ha hagut encerts i coses que es podrien haver fet millor. Cal restablir els límits de despesa i endeutament, implantar la cooperació entre les CA per reduir la despesa i eliminar els apartants menys eficaços de les diferents administracions per reduir-ne el volum". En aquesta línia, González Pons ha afirmat que "cap polític no hauria de gastar ni un euro més del que recapta".

Les eleccions municipals del maig seran un bon termòmetre per medir la valoració del PP i els seus líders. Sobre les enquestes ha dit que "sempre donen una mala valoració al líder de l'oposició". Sobre Francisco Camps, que ha estat proclamat candidat del PP valencià a la presidència de la Generalitat valenciana, ho té clar: "Posaria no una, sinó les dues mans al foc que [Camps] no ha comès cap delicte, ell està imputat perquè li han regalat quatre vestits i quatre corbates".

stats