Publicitat
Publicitat

El Govern prorroga el Programa de Suport a l'Acollida de Persones Refugiades

La pròrroga garantirà els serveis de primera acollida durant els propers 24 mesos

L'ajut als refugiats seguirà vigent al 2017 i durant quasi tot el 2018. El Govern ha aprovat aquest dimarts prorrogar el Programa de Suport a l'Acollida de les Persones Refugiades fins al 30 de novembre del 2018 amb les mateixes condicions previstes en l'acord de la seva creació al novembre del 2015.

Des del Govern expliquen que aquesta pròrroga de 24 mesos és "necessària per promoure els drets de les persones refugiades i protegir les que es troben a Catalunya"i garanteix, sobretot, els serveis de primera acollida especialitzada per a refugiats. Per això, argumenten, cal mantenir l'estructura professional i institucional del Comitè per a l'Acollida de les Persones Refugiades, creat el mes de setembre del 2015. El Programa pretén implementar i executar les actuacions que s'impulsen des del Comitè, adscrit al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

El Comitè és l'òrgan d'assessorament, participació i coordinació de les administracions públiques catalanes; així com de les entitats i les organitzacions socials que actuen en aquest àmbit.

A banda de l'acció del Govern, aquest dimarts s'ha presentat la campanya "Casa nostra, casa vostra", que reuneix més de 200 entitats de l’àmbit de la solidaritat, sindical, educatiu i cultural per reclamar a les institucions catalanes una acció decidida d’acollida i denunciar que el tancament de fronteres vulnera els drets humans, el dret internacional i els compromisos adquirits pels estats europeus.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de