SOCIETAT

El Govern condemna la mort de la noia de 14 anys a mans del seu xicot a Tàrrega

La presidenta de l'Institut Català de les Dones reitera que la lluita contra la violència masclista i la seva eradicació és una "prioritat" pel Govern

El Govern de la Generalitat, a través de Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), ha condemnat enèrgicament l'homicidi d'una noia de 14 anys presumptament a mans del seu xicot, de 18, aquest dilluns a Tàrrega i ha volgut expressar el seu condol a la família de la víctima.

Davant aquests fets, la presidenta de de l'Institut Català de la Dona ha reiterat que la lluita contra la violència masclista i la seva eradicació és una "prioritat" pel Govern i ha destacat que "existeix el miratge que estem en una societat igualitària, quan això no és cert, i tampoc ho és per als joves". "I molt lamentablement són fets colpidors com el d'ahir que ens ho venen a mostrar de la manera més brutal", ha afegit.

La presidenta de l'Institut Català de les Dones ha explicat que els més joves aprenen a relacionar-se i inicien relacions de parella seguint models que l'imaginari de la societat escull com a triomfants i que sovint, segons ha apuntat, es construeixen sobre estereotips que continuen patrons antics que suposen control, domini i possessió per part dels homes i submissió per part de les noies.

"Les desigualtats que encara vivim pel fet de néixer dona o home estan entre les causes profundes d'aquesta violència", ha assenyalat Gatell, que ha advertit que "només arribarem a la seva eradicació si hi ha una assumpció dels valors de la igualtat efectiva entre dones i homes i una suma real i responsable de complicitats".

L'autor del presumpte homicidi es va lliurar aquest dilluns al vespre als Mossos d'Esquadra després d'assegurar que havia matat la seva xicota. El crim es va produir poc abans de les nou del vespre en un habitatge d'un edifici de sis plantes situat al número 5 del carrer Joan Maragall.

Segons va poder saber l'ACN, el jove hauria apunyalat la víctima diverses vegades amb un ganivet. El noi ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra, que investiguen ara les circumstàncies de l'agressió mortal i el vincle entre agressor i víctima ja que la relació sentimental no està confirmada. El jutge ha decretat el secret de les actuacions.