Publicitat
Publicitat

El Govern denuncia el lliurament massiu d'un llibre homòfob a les escoles catalanes

L'associació que l'ha repartit, Hazte Oir, diu que els centres educatius volen "adoctrinar la sexualitat" dels menors perquè siguin gais

El govern de la Generalitat ha denunciat aquest divendres el lliurament massiu d'un llibre homòfob a les escoles de Catalunya. El llibre '¿Sabes lo que quieren enseñarle a tu hijo en el colegio? La leyes de adoctrinamiento sexual' s'ha enviat des de Madrid per part de l’entitat Hazte Oir, una organització que també defensa les teràpies per deixar de ser homosexual.

La directora general d’Igualtat, Mireia Mata, ha denunciat aquest enviament perquè el text és un opuscle "clarament discriminatori que atempta contra els drets humans de les persones LGTBI". "Només la portada del llibre, una fotografia de dos infants fent la salutació feixista de cara a una bandera de l’arc de Sant Martí, ja és un senyal del seu contingut homòfob, tot un atac que aquesta organització fa contra els drets de les persones LGTBI, fet que el Govern de Catalunya no passa per alt", ha reblat la directora general d’Igualtat.

El llibre, que es pot descarregar en PDF i que l'organització s'ofereix a enviar gratuïtament a casa a qui ho demani, assegura que l'únic que fa és "descriure una amenaça real per a les llibertats i els drets fonamentals". Aquesta amenaça, diuen, apareix sota la forma de les lleis autonòmiques que arreu de l'Estat "obliguen a introduir" a les escoles la diversitat sexual i "promouen models de comportament lèsbic, gai, bisexual, transsexual, transgènere i intersexual". En aquest sentit, critica per exemple la llei catalana del 2014 perquè garanteix els drets del col·lectiu LGTBI i l'eradicació de l'homofòbia i la transfòbia.

"Ser heterosexual s'ha convertit en sinònim de ser homòfob"

En una de les edicions del llibre l'organització Hazte Oir arriba a afirmar que aquest tipus de lleis "converteixen en sospitosa l'heterosexualitat". "Vist amb perspectiva, l'aparició de totes aquestes lleis està institucionalitzant dues categories de ciutadans, els LGTB i els heterosexuals. Els primers, privilegiats legalment, i els segons, relegats a una segona categoria", diuen en el fulletó. També critiquen que, avui dia, ser heterosexual s'ha convertit en sinònim "de ser homòfob". Denuncien que s'ensenyin als nens models de famílies amb dos pares o dues mares o que es normalitzi que als nens els pugui agradar el rosa o que vulguin canviar de sexe.

Des de la Generalitat, Mireia Mata ha denunciat que l'enviament del llibre "és una manca de respecte per als drets humans i la diversitat sexual i de gènere, vulnera l’esperit de la llei i pot ser constitutiva d’infracció”.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de