El Govern traslladarà per carta les últimes notícies sobre el 17-A als consolats dels països amb víctimes de l'atemptat

Torra donarà a conèixer les informacions de 'Público'

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, han acordat aquest divendres enviar una carta als consolats dels països amb víctimes dels atacs terroristes a Barcelona i Cambrils del 17-A per "donar a conèixer les informacions publicades aquests últims dies sobre aquells fatídics fets", segons s'indica a la nota que ha fet pública l'oficina del president.

Es-Satty va ser imam de Ripoll ajudat pel CNI

El diari digital 'Público' ha publicat en diferents entregues les suposades connexions entre el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i el presumpte cervell dels atacs i presumpte informant del CNI Abdelbaki Es-Satty. A la carta, Torra es posa a disposició d'aquests països per a "qualsevol necessitat" que tinguin, quan s'està a punt de celebrar el segon aniversari dels atemptats.

Dimarts, quan es van donar a conèixer les primeres informacions, el president Torra va demanar al govern espanyol un aclariment sobre les notícies "que han generat preocupació i neguit entre la població", segons afirmen fonts de l'executiu català. També va dir que, si es confirma la informació publicada, caldrà que s'assumeixin les responsabilitats que se'n derivin.

L'acció acordada per Torra i Bosch s'afegeix a la que va dur a terme ahir la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, que va enviar una altra carta a la vicepresidenta en funcions del govern espanyol, Carmen Calvo, i a la ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, per demanar-los una reunió per aclarir què hi ha de cert en les informacions de 'Público'.

Budó demana a l'Estat una reunió per aclarir l'actuació del CNI abans del 17-A

Bosch ofereix una reunió

El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha proposat aquest divendres als cònsols a Barcelona dels països amb víctimes del 17-A –entre ells, Itàlia– una reunió conjunta coincidint amb el segon aniversari dels fets. "El mes vinent –s'indica en la carta– es commemora el segon aniversari de l'atemptat terrorista de l'any 2017, en què persones del seu país van perdre la vida" i afegeix que "els fets d'aquell dia van colpejar profundament les nostres respectives societats i ens van sumir en el dolor".

"En aquelles hores fosques –explica el conseller d'Acció Exterior– el govern de la Generalitat de Catalunya i el consolat d'Itàlia van treballar junts per donar assistència a les víctimes i a les seves famílies". "Amb aquest esperit, i arran de les últimes informacions sobre aquell atemptat terrorista –conclou–, li proposo reunir-nos per intercanviar impressions sobre aquest assumpte".