Societat 25/06/2013

Hisenda precinta el restaurant de Sergi Arola

Funcionaris del ministeri han precintat aquest dimarts el celler del restaurant per un deute de 148.000 euros amb Hisenda, i el xef s'ha vist obligat a tancar

Efe / Europa Press
1 min
El cuiner Sergi Arola a la cuina del seu restaurant

MadridEl restaurant Sergi Arola Gastro de Madrid, guardonat amb dues estrelles Michelin, ha tancat aquest dimarts després que sis funcionaris de l'Agència Tributària hagin precintat el celler per l'impagament d'un deute de 148.000 euros amb Hisenda, segons ha confirmat la cap de sala, Sara Fort.

Fort ha explicat que un grup de funcionaris ha precintat el celler, una taula i l'espai de cocteleria mentre hi havia uns 40 comensals a l'establiment i ha afegit que de moment tancaran el restaurant. "Per què obrir si no tenim vi?", ha exclamat Fort, esposa d'Arola i directora de la societat propietària del restaurant.

Sergi Arola ha conegut la notícia a París i s'ha mostrat decebut: "Així em paguen tots aquests anys de servei de representació al meu país".

Fort ha admès que el deute prové d'impagaments trimestrals d'impostos, però ha assegurat que des del desembre del 2012 intenten posar-lo al dia a través d'un pagament mensual de 2.500 euros. L'Agència Tributaria ha precintat algunes zones del restaurant després d'emetre una carta de pagament total del deute i de reclamar un aval que, segons Fort, no tenen.

L'Agència Tributària pot iniciar procediments d'embargament pels deutes que gestiona, que poden ser de diferents organismes públics.

stats