'Joc de Trons' indemnitzarà cinc establiments obligats a tancar pel rodatge a Girona

Comencen les restriccions per a vehicles i vianants a diverses zones del Barri Vell, i s'allargaran tres setmanes

Cinc establiments del Barri Vell –un restaurant, dos bars i una botiga– hauran de tancar durant alguns dies a causa del rodatge de la sèrie 'Joc de Trons' a la capital gironina. La productora HBO està tancant aquests dies els acords econòmics per indemnitzar-ne els propietaris. Des d'aquest dilluns i fins al 16 de setembre, bona part del Barri Vell patirà restriccions de trànsit –pel que fa als vehicles i als vianants– a causa del rodatge de la sisena temporada de la sèrie.

A partir d'aquest dilluns i fins al 16 de setembre bona part del Barri Vell estarà de cap per avall a causa del rodatge de la sisena temporada de 'Joc de Trons'. L'afectació ja és visible a la zona de la plaça dels Jurats, els Banys Àrabs i el carrer Ferran el Catòlic. Les tanques impedeixen el pas dels vehicles i els vianants i els operaris treballen per retirar elements de senyalització que destorben a l'hora d'ambientar la zona com un dels set regnes de la sèrie. 

Actualment ja hi ha prop de 200 persones de la productora treballant a la ciutat i s'espera que en el moment àlgid de feina s'arribi fins a les 400. L'ajuntament treballa braç a braç amb la productora HBO per fer arribar la informació de les afectacions del rodatge a veïns, comerciants i restauradors. De fet, divendres passat ja es va fer una reunió i s'han editat 4.000 fullets amb informació detallada de les zones afectades pels preparatius i pel rodatge.

El regidor de Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, ha explicat que es faran trobades cada dimecres amb els comerços i els veïns afectats per actualitzar la informació. De moment, l'ajuntament ha facilitat unes 1.200 acreditacions als veïns que viuen en alguna de les zones afectades pel rodatge, tal com va explicar l'ARA. Alcalà ha explicat que les acreditacions s'han enviat per correu ordinari a tots els veïns que consten empadronats als habitatges de les zones afectades i que la resta de ciutadans que en necessitin s'han d'adreçar al consistori. 

Cinc establiments tancats

El rodatge també obligarà cinc establiments de la zona a abaixar la persiana durant alguns dies. Els afectats són el restaurant Bistrot i la botiga de restauració de metalls Joan Ensesa (situats a la pujada de Sant Domènec), el bar Didal (situat darrere la Catedral) i els bars Arc i Bau-Bar (a la seu del Col·legi d'Arquitectes), situats a tocar del temple. 

La productora indemnitzarà els negocis econòmicament per haver-los obligat a tancar però molts d'aquests acords econòmics encara no estan tancats i tampoc és clar durant quants dies hauran de tancar, tot i que en la majoria de casos serà entre un i tres dies. 

La Kady Balde, que treballa en un dels establiments afectats (el restaurant Bistrot), reconeix que en tot moment han estat informats i que, tot i l'afectació, creuen que el rodatge serà un revulsiu per a la ciutat i qels pot portar més turistes. "Nosaltres ja ho hem notat altres vegades amb rodatges com el d''El Perfum' o 'Soldados de Salamina'", reconeix.

 

Més continguts de