Judicis suspesos i desmais per les altes temperatures dins els jutjats de Sabadell i Girona

El TSJC insta la Generalitat a solucionar els problemes de climatització 

Temperatures infernals als jutjats de Sabadell i Girona. El president del TSJC ha rebut en els últims dies múltiples queixes de magistrats i treballadors pels problemes de climatització als jujtats de Sabadell i de Girona, que han provocat la suspensió de judicis, desmais i la reducció de l'horari d'atenció al públic i de les jornades laborals dels funcionaris. Per tot això, el tribunal ha instat la conselleria de Justícia a solucionar els problemes de climatització i ha demanat a la secció de prevenció de riscos laborals del Consell General del Poder Judicial que es personi als edificis judicials de Sabadell i de Girona per comprovar que es compleixen les condicions ambientals i climàtiques que marca la llei.  A més, dona permís als magistrats per suspendre judicis i vistes si les temperatures no són les idònies. 

El tribunal exposa que, per exemple, tant el divendres 29 de juny com el dilluns 1 de juliol, el jutjat penal número 1 de Sabadell va haver de suspendre tots els judicis previstos per les altes temperatures i, fins i tot, al penal número 4, el metge forense va haver d'atendre dos lletrats perquè van patir un desmai. A més, els funcionaris del jutjat de primera instància número 6 van haver de marxar a les dues del migdia perquè la temperatura dins l'oficina va pujar fins als 31,8 graus. 

Pel que fa a Girona, i segons detalla el TSJC, els treballadors de l'edicifi dels jutjats de l'avinguda Ramon Folch (al costat de Correus) han hagut de suportar temperatures d'entre 27 i 29 graus en diverses dependències. Una calor que ha portat la magistrada encarregada del Registre Civil a reduir l'horari d'atenció al públic de les 9 a les 12 del matí, en comptes de fins a les dues del migdia com és habitual. I ho ha fet, segons explica el TSJC, emparant-se en el protocol del departament de Justícia, que preveu la reducció de la jornada laboral dels funcionaris si la temperatura supera els 27 graus.

En el seu escrit, el TSJC repassa les diferents normatives que obliguen a garantir una temperatura d'entre 17 i 27 graus a dins dels locals de treball, i que la humitat ha d'oscil·lar entre el 30 i el 70 per cent. Per tot això, el tribunal reclama a la Generalitat una solució urgent per als dos jutjats, i acorda comunicar aquestes incidències a la comissió mixta de riscos laborals, que es reunirà el 10 de juliol.