L'Ajuntament compensarà els comerciants de Gràcia pels aldarulls

El nou tinent d'alcalde Jaume Collboni anuncia un fons extraordinari dotat, inicialment, de 25.000 euros

L'Ajuntament de Barcelona ha creat un fons, que ha dotat inicialment amb 25.000 euros, per a la dinamització del comerç del barri de Gràcia, perjudicat pels disturbis registrats els últims dies, després del desallotjament del Banc Expropiat.

La mesura l'ha anunciada el nou tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni (PSC), en l'esmorzar informatiu Fòrum Europa Tribuna Catalunya. Collboni ha assenyalat que el petit comerç és un dels grans perjudicats pels incidents a la Vila de Gràcia perquè ha vist com es reduïa l'afluència de clients.

El tinent d'alcalde ha explicat que la creació d'aquest fons de promoció la va proposar la nova regidora de Comerç, Montse Ballarín, divendres passat a cinc associacions de comerciants de la zona afectada pels disturbis.

En declaracions als mitjans després de l'esmorzar, Montserrat Ballarín ha explicat que el fons de 25.000 euros és ampliable i és una iniciativa del govern, no una petició dels comerciants. També ha explicat que les accions de publicitat i promoció per revitalitzar el comerç que es finançaran amb aquest fons "s'estan parlant" i seran a demanda de les entitats.

En el mateix esmorzar informatiu, Jaume Collboni, que es va incorporar al govern d'Ada Colau la setmana passada, ha assegurat que en el cas del Banc Expropiat "s'està fent allò que s'ha de fer, complir les resolucions judicials i buscar una solució dialogada".

Collboni ha considerat que resoldre la situació és "complex" i ha insistit que cal buscar aquestes solucions amb la "voluntat de resoldre el problema, no de fer-lo més gran". El regidor socialista ha recordat que Barcelona té una llarga tradició de gestió cívica, i ha reivindicat les "milers d'entitats que fan tasques d'aquestes característiques d'acord amb l'Ajuntament i a locals regulats".

Dies abans de segellar la seva entrada al govern municipal, però, el PSC va protagonitzar una polèmica per mitjà del regidor Daniel Mòdol, que va assegurar que, si mai entraven al govern,  demanarien demolir Can Vies. Una opció que ara el PSC descarta.