Societat 30/03/2013

L'Institut de Política Familiar de Balears diu que el matrimoni protegeix de la violència masclista

L'associació reclama al govern que "tingui cura de la protecció de la família i el matrimoni com a agents protectors davant de la violència de gènere"

Efe
1 min

PalmaL'Institut de Política Familiar de Balears (IPFB) sosté que "el matrimoni és un factor protector contra la violència de gènere", com –segons el seu punt de vista– demostra el fet que les agressions siguin més freqüents entre parelles i exparelles de fet que entre cònjuges i separats.

L'IPFB, una organització sense ànim de lucre, subratlla en un comunicat que les dades sobre l'arxipèlag de l'informe del Consell General del Poder Judicial corresponent al 2012 posen de manifest que gairebé el 67% de les denúncies per violència de gènere es produeixen entre persones que no estaven ni havien estat casades.

Aquesta organització, que recorda que les Balears és la comunitat amb més denúncies per violència contra les dones (22,36 per cada 10.000 habitants), reclama al govern que "tingui cura de la protecció de la família i el matrimoni com a agents protectors davant de la violència de gènere".

Segons l'associació, que lidera Agustín Buades, el matrimoni no només redueix les agressions masclistes, sinó també la possibilitat en general de ser víctima de delictes violents. "Això és especialment cert entre les dones: les solteres i divorciades tenen entre quatre i cinc vegades més possibilitat de ser víctimes de delictes violents que no pas les casades", incideix l'IPFB.

I afegeix: "Si bé les dones joves haurien de saber que el matrimoni no és una bona estratègia per reformar un home violent, nombroses investigacions demostren que el fet de no estar casades, i especialment de viure amb un home fora del matrimoni, està associat a un elevat risc d'abús".

stats