Publicitat
Publicitat

L'aeroport de Ciudad Real tanca avui la seva única pista

El nombre de passatgers que han passat per les seves instal·lacions ha estat de poc més 100.000, des que el van inaugurar el 2008. Té una capacitat per a 5 milions de viatgers

L'aeroport de Ciudad Real, en concurs de creditors, finalitza aquest divendres la seva activitat aèria. Fins ara, només tenia operativa una única pista, en la qual, des del desembre, ja no podien operar els vols comercials i només ho feien els de caràcter privat.

El tancament definitiu de la pista de l'aeroport de Ciudad Real es produeix després que Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (Aena) fes públic el cessament de l'operativitat d'aquesta última pista. La comunicació d'Aena estableix que la pista de l'aeròdrom manxec no podrà rebre vols, en principi, fins al 31 de maig, encara que, segons fonts de l'aeròdrom, el període es renovarà després d'aquesta data.

Mentre l'aeroport estigui tancat al trànsit aeri, els responsables de les instal·lacions hauran d'efectuar treballs de senyalització a la pista com ara grans aspes de color groc perquè els pilots que sobrevolin la zona sàpiguen que no hi poden aterrar.

Avions de caçadors

Des que el passat mes de desembre la companyia de baix cost Vueling deixés de volar des de l'aeroport de Ciudad Real, les úniques operacions de vol que es registraven estaven relacionades amb vols privats que transportaven persones que arribaven per practicar activitats de caça. Les últimes dades facilitades per l'aeròdrom manxec xifraven en 407 operacions de vols privats comptabilitzades entre els mesos d'octubre i febrer, coincidint amb la temporada de caça major i menor.

El tancament de la pista de vol suposa un pas més cap al tancament definitiu del primer aeroport privat d'Espanya, que ha estat obert a l'aviació comercial i privada des de desembre del 2008. Les xifres de passatgers mai van ser gaire significatives, en aquest aeròdrom, fins al punt que des de desembre del 2008 quan es va inaugurar i fins al primer semestre de 2011, el nombre de persones que havien passat per les instal·lacions era de poc més de 100.000.

Un segon ERO

Els administradors concursals van demanar al jutjat el tancament per un any de la infraestructura i l'aprovació d'un segon expedient de regulació d'ocupació (ERO) pel qual s'extingiran, per un any, les ocupacions de 71 treballadors que a principis de gener van tornar als seus llocs, després de concloure el primer ERO, que també va afectar la pràctica totalitat de la plantilla.

Capacitat per a 5 milions de passatgers

L'Aeroport Central de Ciudad Real, el primer internacional de caràcter privat que es va obrir a Espanya, compta amb una pista de 4.000 metres i una terminal de passatgers de 28.000 metres quadrats amb capacitat per a cinc milions de viatgers, i una zona de càrrega per moure fins a 90.000 tones anuals. En la seva concepció inicial, l'aeròdrom es va dissenyar per oferir un gran ventall de serveis que abastaven l'aviació comercial nacional i internacional, la de càrrega i instal·lacions exclusives per a l'aviació privada i esportiva, servei de manteniment de grans aeronaus i una zona d'estacionament de llarga durada per a aeronaus.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de