TERRITORI
Societat 05/01/2011

L'ocupació al Pirineu gironí durant el pont de Reis cau entre un 20% i un 30% respecte a l'any passat

Els hotelers de la Federació d'Hostaleria de Girona preveuen ocupacions més baixes per al pont de Reis respecte als altres dies de Nadal

Acn
2 min

GironaA la Cerdanya i el Ripollès, on durant el Nadal s'ha arribat a ocupacions del 90%, es preveu arribar, com a màxim, al 70%. Això suposa una caiguda d'entre el 20% i el 30% de l'ocupació respecte a la festivitat de Reis del 2009. Les ocupacions més baixes s'esperen a l'Alt Empordà, on podria oscil·lar entre el 10% i el 15%, tenint en compte que molts establiments estan tancats per aquestes dates. A la zona de la Costa Brava centre la previsió d'ocupació és del 25%, unes dades que són semblants a l'ocupació que s'espera a la capital gironina i l'àrea urbana.

A la resta de la demarcació, per exemple a la Selva interior i marítima, la previsió d'ocupació està prevista entre un 30% i un 40%. A la Garrotxa les previsions apunten ocupacions entre un 15% i un 20%.

Com és habitual per aquestes dates, les zones que registraran més hostes seran les comarques de muntanya –Ripollès i Cerdanya–, que podrien arribar a ocupacions del 60% i el 70%, registres inferiors als assolits durant el Cap d'Any i la resta de Nadal.

El preu mitjà de les habitacions del sector hoteler a la demarcació durant aquest pont es mou entre els 85 i els 150 euros per nit. Els preus dels menús a la majoria de restaurants gironins no han variat respecte a les dates de Nadal i es troben entre els 30 i 40 euros per persona.

Pel que fa a la mitjana de pernoctacions, oscil·la entre dos i tres nits, tenint en compte que els dies 6 i 7 de gener són els de més entrades als hotels, segons les dades recollides entre els associats de la federació. En línies generals, les dates del 7 al 9 de gener són les més escollides per la majoria de turistes per passar uns dies fora de casa, ja que molts dels visitants aprofiten per fer pont.

Respecte al perfil del turista, s'espera que durant aquest pont de Reis la majoria dels visitants siguin del país, sobretot provinents de l'àrea metropolitana de Barcelona. També s'esperen alguns visitants de la resta de l'Estat i també francesos. A la zona de l'Alt Empordà s'esperen turistes d'origen alemany i rus.

stats