Barcelona
Societat 23/04/2013

L'oposició municipal a Barcelona en ple critica el nou Pla d'Usos de Ciutat Vella i l'acord CiU-PP

El PSC local diu que l'alcalde, Xavier Trias, "s'amaga darrere d'un regidor de l'oposició [Alberto Fernández Díaz]", i que tots dos es "dobleguen davant els lobis de la ciutat"

A. S.
2 min
Martí fa bandera de la transparència en l'inici de la cursa per Barcelona

BarcelonaL'anunci del nou Pla d'Usos de Ciutat Vella per part del regidor del PP Alberto Fernández Díaz ha crispat els grups de l'oposició municipal, tant pel contingut del pla, com per l'acord de govern implícit entre CiU i PP.

Martí

Jordi Martí (PSC) és qui ha sigut més dur amb les crítiques: "És insòlita la manera com Trias anuncia acords estratègics de ciutat des de la invisibilitat i nomenant, 'de facto' i sense imperatiu legal, al president del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, tinent d'alcalde portaveu de l'Ajuntament de Barcelona". Martí remarca que, amb aquest acord, el PAM queda enterrat: "Per modificar el Pla d'Usos de Ciutat Vella, es carrega el PAM i les vies d'acord amb el PSC. Avui hem vist que Trias no compleix ni amb les persones que diu que defensa, ni amb els acords de plenari ni amb els pactes establerts amb el primer grup de l'oposició". I afegeix: "No només no compleix els compromisos, sinó que a més s'amaga darrere d'un regidor de l'oposició perquè així, des de l'opacitat, CiU i PP es dobleguen davant tots els interessos dels lobis de la ciutat i menystenen la ciutadania.

Gomà

Ricard Gomà (ICV) incideix en el fet que el contingut de l'acord va en contra del que volen els veïns: "L'espiral de barra lliure que Trias ha brindat al PP culmina avui amb un pacte especialment greu, perquè va en contra de la voluntat dels veïns i veïnes de Ciutat Vella". Gomà també posa l'accent en els lobis: "És preocupant l'opacitat en la presa de decisions d'un govern que només escolta els comerciants i els hotelers de luxe, que són els principals beneficiats d'un acord que els posa el districte en safata per als seus interessos lucratius".

Portabella

Finalment, Jordi Portabella (Unitat per Barcelona) també ha criticat l'acord: "No només no afavoreix nacionalment el país i la voluntat dels catalans, sinó que, a més, concentra les inversions allà on el PP té interessos de vot electoral". I es mostra molest amb el dia escollit per fer l'anunci, "i sentir la veu del PP governant la ciutat de Barcelona en un dia com Sant Jordi".

stats