SOCIETAT
Societat 20/04/2011

Malàisia obre un centre per inculcar formes virils als nois efeminats

Els nois hi estaran un mínim de quatre dies, en què rebran classes d'educació física i de religió i seran aconsellats pels seus tutors sobre les maneres d'actuar amb masculinitat

Redacció / Efe
1 min

BarcelonaEl centre, obert a l'estat de Terengganu, situat a l'est del país i un dels més conservadors de Malàisia, ja ha acollit el primer grup de 66 nois d'entre 13 i 17 anys. Segons indica el diari Star, els mestres de les escoles on estudien aquests nens van detectar que tenien formes efeminades.

Durant l'estada a aquest internat estatal, que contempla un mínim de quatre dies, els adolescents rebran classes d'educació física i de religió i seran aconsellats pels seus tutors sobre les maneres d'actuar amb masculinitat.

El director de l'escola de Terengganu, Razali Daud, va dir a la premsa que, amb aquests cursos, es pretén evitar que els adolescents “acabin sent gais o homosexuals”.

La iniciativa ha provocat una allau de crítiques per part de grups compromesos amb la igualtat de gènere i el govern central de Kuala Lumpur ha demanat el tancament immediat del reformatori per transgredir la llei de protecció del menor.

El Grup Conjunt per a la Igualtat de Gènere va condemnar la creació del centre i va expressar en una nota dirigida a la premsa que amb iniciatives com aquesta “es promouen els prejudicis i l'homofòbia".

A Malàisia, el sexe entre persones homosexuals està prohibit i les persones declarades culpables de practicar-lo poden ser condemnades a un total de 20 anys de presó.

Actualment, el líder de l'oposició i exviceprimer ministre de Malàisia, Anwar Ibrahim, està sent jutjat novament per sodomia (pràctica del coit anal), delicte pel qual un tribunal el va condemnar a 15 anys presó, encara que va ser alliberat després de gairebé set anys d'empresonament.

stats