Mor un excursionista espanyol per una allau a França

La resta de l'equip ha pogut ser rescatat, tot i que un d'ells està ferit de gravetat

Un muntanyenc espanyol ha resultat mort i un altre està ferit de gravetat després d'haver quedat aixafats aquest dissabte per una allau de neu al vessant francès dels Pirineus, a prop del túnel de Bielsa, segons l'agència Efe.

Altres tres components del grup que feien esquí de fons a la zona han quedat indemnes després d'haver pogut sortir per ells mateixos de la neu, segons han afegit les fonts consultades.

Els dos afectats s'han estat una estona sota un mantell de neu, però els han trobat perquè anaven equipats amb sistemes de detecció.

El cos d'un d'ells l'han trobat sense vida, mentre que l'altre ha estat traslladat d'urgència en helicòpter a un hospital i el seu pronòstic és reservat.

De moment no se saben les circumstàncies de l'accident, però durant els últims dies les autoritats franceses han multiplicat les crides a la prudència davant el risc d'allaus.

Ahir van morir quatre muntanyencs francesos que practicaven senderisme al nord dels Alps, prop de la localitat d'Entraunes, en l'accident més greu d'aquest tipus des de començament de temporada.