Mor la noia impulsora d'una teràpia pionera contra la leucèmia al Clínic

Ariana Benedé tenia 18 anys i l'Hospital Clínic la defineix com "l'ànima" del projecte. Patia la malaltia des dels 13 anys

La jove que patia de leucèmia Ariana Benedé, impulsora d'una nova teràpia a l' Hospital Clínic de Barcelona en col·laboració amb doctors del centre, va morir aquest divendres, als 18 anys, a causa de la malaltia.

En un comunicat, l' Hospital Clínic ha lamentat la mort de Benedé, que no ha superat la leucèmia contra la qual lluitava des dels 13 anys.

Per al Clínic, Ariana Benedé i la seva família són "l'ànima" del Projecte ARI, una iniciativa que recapta fons per poder implantar a Espanya la teràpia CART, només disponible als Estats Units, per combatre la leucèmia.

La teràpia CART consisteix a extreure limfòcits de l'organisme i tractar-los en laboratori perquè, quan siguin reintroduïts al cos del pacient, siguin capaços de destruir amb més precisió les cèl·lules cancerígenes.

El Projecte ARI (assistència recerca intensiva) ja ha recaptat mig milió d'euros, que haurien de servir per fer assajos a l'hospital barceloní.

Més continguts de