Els Mossos desmantellen una banda especialitzada en robatoris d'habitatges

Els Mossos d'Esquadra han detingut cinc joves, dos d'ells menors d'edat, per formar part d'un grup "molt actiu", especialitzat en el robatori a habitatges, principalment a la localitat de Roda de Barà (Tarragonès), segons un comunicat fet públic avui.

Els detinguts, que després de passar a disposició del jutjat d'instrucció de Tarragona en funcions de guàrdia, es troben en presó preventiva, són Mohammad C, veí de Roda de Barà i considerat el cap del grup; Ahmed B, veí de Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès) i de 21 anys i Bilal B, de 21 anys i encarregat de col·locar el material sostret.

Els dos menors han passat a disposició de la Fiscalia de Menors.

Segons les investigacions dutes a terme per la comissaria de Tarragona, amb la col·laboració de la policia local de Roda, els joves controlaven durant el migdia les cases a les quals no hi havia ningú, especialment segones residències, per entrar a la nit al seu interior i sostreure alguns dels objectes que allà hi havia com electrodomèstics, sobretot televisors de plasma, i joies.

El considerat com el cap del grup venia després els objectes a un altre dels joves detinguts, que els revenia al mercat il·legal o a establiments de compravenda.

Aquest fet ha permès, amb l'entrada i registre dels domicilis dels detinguts, recuperar bona part del material sostret.

La majoria dels robatoris s'haurien dut a terme durant els mesos de novembre i desembre de l'any passat, encara que també al gener.

La Unitat d'Investigació dels Mossos no dóna per tancada la investigació i no descarta més detencions relacionades amb el cas.

Més continguts de