Societat 02/03/2012

Els Mossos justifiquen l'absència d'antiavalots al Banco Popular pel perill de provocar una allau

En una entrevista a RAC1, el comissari portaveu, Joan Miquel Capell, assegura que la intervenció policial en determinats moments pot ser contraproduent

Ara
1 min

BarcelonaEl comissari portaveu dels Mossos d'Esquadra, Joan Miquel Capell, ha qualificat de mesurades les càrregues de la manifestació d'estudiants d'aquest dimecres pels carrers de Barcelona. En una entrevista a RAC1 ha justificat l'absència de Mossos d'Esquadra a la foto de portada de 'The New York Times', on es veu un manifestant i un treballador del Banco Popular forcejant. El comissari ha explicat que la presència d'un sol policia pot provocar el pànic entre els manifestants i produir una allau, "com al camp de futbol d'Egipte, on van morir 73 persones". Segons Capell, "és millor que un manifestant violent trenqui el vidre d'un banc que, per la presència d'un sol mosso, es provoqui que els manifestants s'aixafin els uns als altres".

El portaveu ha remarcat que, encara que van detenir 12 manifestants violents, sovint el seu processament és difícil per falta de proves, ja que "molts testimonis no testifiquen per por". D'altra banda, també ha remarcat que les imatges dels mitjans de comunicació els són molt útils en la investigació, i ha criticat que el Col·legi de Periodistes s'oposi a cedir-los-les.

stats