Societat 13/02/2013

Pastor diu que és la Generalitat qui ha de prohibir la circulació de camions per la N-II

La ministra de Foment considera que el control i la vigilància de la carretera depenen del govern català

Acn
1 min

MadridEl govern espanyol està estudiant amb l'empresa concessionària la rebaixa dels peatges de l'AP-7 als camions perquè evitin la circulació per la N-II, com a mesura ''transitòria'' fins que la carretera estigui desdoblada. Així ho ha explicat la ministra de Foment, Ana Pastor, en la sessió de control al Congrés dels Diputats després que el diputat de CiU Pere Macias hagi instat l'executiu espanyol a prohibir la circulació de camions en aquest tram de la carretera nacional.

Pastor considera que és la Generalitat qui ha de prohibir la circulació de camions per la via, ja que considera que el control i la vigilància de la carretera depenen del govern català. Pastor ha assegurat que la N-II és una ''prioritat'' i ha explicat que des que va entrar al ministeri ha reactivat diverses obres al voltant d'aquesta via que estaven aturades des del 2005. Per això, ha recalcat que s'ha actuat en tots els trams. Per exemple, ha explicat que en el tram Tordera-Maçanet, les obres es licitaran el maig vinent, així com també es farà l'actuació en dues interseccions urgents, i entre Maçanet i Sils es licitarà la conversió en autovia, unes obres que ja han començat entre Sils i Caldes de Malavella.

Pastor també ha destacat que a l'entorn de Girona s'han fet quatre carrils de servei i estan en construcció tres nous accessos. A més, ha dit que s'actuarà en obres en què no calgui tramitació mediambiental.

stats