SUCCESSOS
Societat 23/06/2013

Rescatat viu un nadó de només 40 hores de vida del respirador d'un edifici a Alacant

El nen es troba estable i la policia ha detingut la mare, de 26 anys, per un delicte d'assassinat en grau de temptativa

Acn
1 min

AlacantUn nadó ha estat rescatat amb vida aquesta mitjanit del respirador per on passen els tubs de l'aigua d'un edifici d'Alacant. La policia ja ha detingut a la que sospiten que és la mare de la criatura, una dona espanyola de 26 anys, per un delicte d'assassinat en grau de temptativa. L'han detingut a les nou d'aquest matí, quan li havien donat l'alta hospitalària per un presumpte avortament que havia tingut. El nadó, un nen de dos quilos 100 grams, es troba estable a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital General d'Alacant, i pateix una fractura de radi.

Va ser una veïna de l'immoble la que va donar l'avís en sentir al pati de llums el que pensava eren "els miols d'un gat". Efectius dels bombers i la policia local van acudir a l'edifici, situat al carrer Benissa, i van descobrir que, en lloc d'un gat, hi havia un nadó de poques hores de vida que estava enclavat en el forat d'un metre de diàmetre per on passen els tubs del sobreeixidor. Un espai on només s'hi pot accedir des d'una finestreta que dóna accés al pati de llums, segons han informat a l'ACN fonts que han participat en el rescat.

Detinguda la suposada mare

A partir d'aquí, es va iniciar la cerca de la mare del nen. Contrastant el registre dels ingressos hospitalaris de les darreres hores i fent indagacions al veïnat per trobar una dona que es trobés en avançat estat de gestació, la policia va localitzar la detinguda, una dona de nacionalitat espanyola de 26 anys que hores d'ara està prestant declaració.

stats