Publicitat
Publicitat

SALUT

No n'hi ha prou amb el metge de família

Mentre l'Estat vol fer pagar als sensepapers per accedir a la sanitat, Catalunya els garantirà el metge de família. Els metges, però, volen el compromís de que l'atenció s'amplia a tots els serveis

El Servei Català de la Salut està treballant en un mecanisme per blindar l'atenció sanitària als immigrants en situació irregular. Però mentre l'accés a l'atencó primària serà universal, per a la resta de prestacions sanitàries, com especialistes o proves diagnòstiques, caldrà una autorització. Hi ha metges que consideren que no és suficient: "El metge de família és la porta d'entrada al sistema sanitari però no guanyem res si no pot continuar el circuit. És com posar-hi un pegat", diu Jesús Edison Ospina, del Servei d'Epidemiologia de l'Agència de Salut Pública de Barcelona.

El col·lectiu immigrant està "preocupat". "No s'acaben de creure que aquí tindran la sanitat garantida", afegeix Ospina.

Els metges asseguren que la decisió del govern espanyol de restingir l'atenció sanitària als sensepapers "xoca frontalment contra el nostre codi deontològic i els metges tenim clar el que hem de fer", indica Adolf Díez, cap del servei de medicina interna i infeccioses de l'Hospital del Mar. 

Pots llegir l'article complet i el testimoni de dos immigrants sense papers a l' ARA Premium.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de