Noi rus ataca noi oriental en 'defensa' de noia (suposadament) occidental

El noi d'origen asiàtic, víctima de l'agressió, hauria acusat una pidolaire de mentir i el jove rus hauria aprofitat aquest primer incident per atacar-lo i insultar-lo

Una història rocambolesca en dos actes explica l'origen de l'incident i completa la pel·lícula dels fets de l'atac racista al metro de Barcelona. Segons la versió que han explicat per vies informals a la policia dos testimonis –que s'incorporaran a l'atestat del cas–, tot plegat va començar quan el jove de Mongòlia va voler desemmascarar una pidolaire que, segons ell, no té motius per demanar caritat.

La noia (d'aspecte occidental) es posa a demanar diners per menjar al metro. Diu que acaba de complir 18 anys i que per això l'han fet fora del centre d'acollida on vivia, de manera que ara és al carrer sense recursos. El jove mongol diu en veu alta que ell la coneix i que la història que explica és falsa. No se sap si el noi té raó o no. Però el cas és que la pidolaire, en veure's descoberta o en sentir-se incòmoda, baixa del vagó. Fi del primer acte.

Segon acte. Un jove rus menor d'edat i dos amics seus han vist l'escena des del seient del costat i el rus s'aixeca i va cap a l'asiàtic. Ha vist una noia blanca increpada per un asiàtic i això no li ha agradat gens. Comença la gravació de vídeo, feta per un dels dos amics que l'acompanya. El rus s'encara amb el noi d'origen mongol i en uns instants passa de les paraules als insults amb ingredients racistes. Li diu "chino" amb to de menyspreu, entre d'altres coses, i l'interpel·lat discuteix amb ell en un intent de fer-li veure que no és xinès, sinó mongol. Però no hi ha res a fer: l'agressor passa a les mans i comença a pegar el jove asiàtic a la cara. Fins que la víctima s'hi torna i els passatgers també intervenen per posar fi a l'atac.

En el garbuix, el jove asiàtic acaba caient a l'andana quan arriben a la parada següent, empès per un dels implicats, possiblement per allunyar-los de l'agressor. La imatge final, però, és la del noi agredit estirat d'esquena al mig de l'andana. Fi del segon acte.

Tercer acte. Posteriorment –això ja no es veu al vídeo–, el noi asiàtic s'aixeca i torna a pujar al metro, mentre els agressors, en canvi, en baixen i marxen.