Publicitat
Publicitat

Òpera per a tothom en la gala benèfica anual de la Fundació Finestrelles

La festa de l'entitat, que treballa amb discapacitats intel·lectuals, presenta un espectacle amb diverses peces d'òperes cèlebres a la sala Barts

La Fundació Finestrelles, dedicada a treballar per la discapacitat intel·lectual, celebra dimarts, 4 de novembre, el seu acte benèfic anual. Serà a la sala Barts, de Barcelona, a les 20.30 hores.

El títol de l'espectacle que es presenta, que és d'òpera, és 'Només per a uns quants?'. Es tracta d'un concert ideat i conduït pel periodista expert en música clàssica Marcel Gorgori, que vol provar que l'òpera és més present a la vida quotidiana del que la majoria de gent sol pensar.

Segons Gorgori, "el concert mira de respondre a la pregunta del títol amb un 'no', perquè no és cert que l'òpera hagi d'anar adreçada només a uns quants privilegiats".

Amb el projecte Simfonova, Gorgori proposa un concert original i lúdic per satisfer alhora l'interès dels entesos de l'òpera i dels que no són tan experts però que tenen ganes de deixar-se guiar cap a aquest món.

Una orquestra d'una quarantena de músics, un cor format per 35 cantants i 4 solistes interpretaran peces de Bizet, Belleni, Puccini, Verdi i Händel dirigits pel mestre Daniel Antolí.

Els solistes que actuaran són:

TONI MARSOL, baríton
Nascut a Cervera, culmina la seva formació obtenint el premi d'honor al Conservatori Superior de Música del Liceu. La seva activitat concertística l'ha portat a actuar per tot l'estat espanyol i per la majoria de països europeus. Ha destacat en òperes com 'La flauta màgica' (Mozart), 'Gianni Schicchi', 'La bohème' (Puccini), 'Carmen' (Bizet) o 'La Traviata' (Verdi).

SARA BLANCH, soprano
Premi d'honor en els estudis de grau professional de cant, premiada en el concurs de l'ACPC i primer premi en diversos concursos de cant, va ser seleccionada per l'Accademia Rossiniana, i va fer a Itàlia el seu debut operístic. Aquest any ha debutat amb gran èxit en el rol de la reina de la nit a 'La flauta màgica'.

JOSEP FADÓ, tenor
Debuta el 1999 amb 'Il trovatore', de Verdi. Ha protagonitzat òperes com 'Norma' (Bellini), 'Aïda' (Verdi), 'Pagliacci' ( Leoncavallo), 'Carmen' (Bizet) o 'La forza del destino', 'Nabucco', 'Un ballo in maschera' (Verdi) a teatres d'Espanya, Europa i Sud-amèrica. Habitual en les programacions del Teatre del Liceu, el Teatro Real, el Campoamor a Oviedo i d'altres.

MARIBEL ORTEGA, soprano
Estudia al Conservatori del Liceu. Ha interpretat 'Norma', 'Nabucco', 'Un ballo in maschera', 'Tosca', 'Turandot' i 'La bohème', entre d'altres. El 2013 va debutar a la Scala amb 'Macbeth' (Verdi), i aquest anys, al Liceu, a 'La Valquíria' (Wagner).

Com comprar les entrades
La compra de localitats es pot fer trucant al número de telèfon 933 713 441 o bé enviant un 'mail' a info@fundaciofinestrelles.com.

També es pot col·laborar amb un seient de fila zero, si no es pot assistir a la gala. Les aportacions s'han de fer al compte bancari 2100-0555-34-0202162137.

Més continguts de