Societat 23/07/2013

El Port de Barcelona supera el milió de creueristes durant el primer semestre de l'any

La xifra suposa un augment del 15% respecte el mateix període de l'any passat. També han augmentat les exportacions (12%)

Acn
1 min

BarcelonaEl Port de Barcelona ha rebut entre el gener i el juny d'aquest any un total de 1.040.823 persones, una xifra que representa un augment del 15% respecte el mateix període de l'any passat. Fins al mes de juny, el port de la capital catalana ha registrat 351 escales, que equival, també, a un increment del 15% respecte els sis primers mesos del 2012. Del total de creueristes que han visitat Barcelona, el 56% inicien o acaben el seu itinerari a la capital catalana. Aquest és el tipus de viatger que fa una major aportació a l'economia local, ja que acostuma a passar més temps a la ciutat abans o després de fer el seu trajecte en creuer. D'altra banda, les exportacions han crescut un 12%. El port de Barcelona és el líder de creuer d'Europa i de la Mediterrània i el quart port base del món. La previsió d'aquest any és assolir els 2,6 milions de creueristes i igualar el rècord del 2011.

Augment de les exportacions

Les exportacions des del port de la capital catalana han crescut un 12%, que en xifres absolutes s'han situat en 276.283 TEU (mesura de transport marítim, contenidor de 20 peus). Les dades del mes de juny, han contribuït a aquests resultats, ja que les exportacions han crescut un 14%, segons el Port de Barcelona.

Pel que fa els contenidors d'importació, tot i patir un lleuger descens del 2% durant els sis primers mesos del 2013, el mes passat va registrar un increment del 5%. El volum total de contenidors manipulats els sis primers mesos de l'any va ser de 828.169 TEU, un 3% menys. Aquest descens es deu a la baixada del 42% dels contenidors de transbordaments, aquells que es descarreguen temporalment al Port per tornar-se a embarcar cap a la seva destinació final.

stats