Societat 12/02/2013

Pressió per la dació en pagament a les portes del Congrés

Els impulsors de la ILP antidesnonaments demanen als diputats que no oblidin les més d'1,4 milions de persones que han firmat a favor de les seves protestes

Ara
1 min
Protesta a Madrid/ @Taula3sector

BarcelonaDia clau per a la iniciativa legislativa popular de la dació en pagament. Aquesta tarda el pel del Congrés decidix si l'admet o no a tràmit i, davant de la negativa del PP, que ja va avançar la setmana passada que en vetarà l'avenç, les entitats promotores del text (Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, CCOO de Catalunya, UGT de Catalunya, Taula del Tercer Sector, Confavc i l'Observatori DESC) s'han convocat aquest dimarts al matí a les portes del mateix Congrés per recordar als diputats que més d'1,4 milions de persones han donat suport a les seves demandes i que, per tant, no escoltar-les seria "un greu insult" a la democràcia, com remarcaven ahir en un comunicat.

Durant el matí, a més, està previst que els promotors de la ILP, que inclou demandes com la dació en pagament amb caràcter retroactiu o la promoció del lloguer social, es reuneixin amb el grup popular i amb el president del Congrés, Jesús Posada. Hi veuen l'última oportunitat per intentar que no tallin les ales a la demanda ciutadana. De no aconseguir-ho, ja han anunciat que engegaran una intensa campanya de pressió, que se centrarà en "assenyalar els culpables del genocidi financer", entre els quals inclouen aquells polítics que avui s'oposin a la ILP. Durant aquests dies, ja els han fet arribar una munió de correus electrònics instant-los a no votar 'no' i la campanya també s'ha deixat sentir a les xarxes socials.

De fet, aquesta tarda, a dos quarts de sis, ja han convocat concentracions a les seus del PP de diferents punts de l'Estat, com ara Barcelona. Serà després de fer sentir el seu malestar directament des de Madrid, on aquest matí han convocat una roda de premsa.

stats