Societat 16/08/2012

Puig: "No l'esperem, el 'Gordon'"

El Servei Meteorològic de Catalunya no té constància, a hores d'ara, de la possible afectació del cicló a la Península

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl Servei Meteorològic de Catalunya no té constància en aquests moments que s'aproximi la borrasca tropical 'Gordon', que està agafant una trajectòria poc habitual i podria enfocar-se cap a Europa o l'Àfrica. El conseller d'Interior, Felip Puig, en la seva compareixença per alertar dels riscos de la nova onada de calor ha assegurat que, a hores d'ara, no es té constància de la possible arribada del cicló. "No l'esperem, el 'Gordon'", ha bromejat Puig.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El conseller, a més, davant de la situació d'elevat risc d'incendi forestal que viu el país, ha assegurat que si la borrasca "ha de portar pluja, benvinguda sigui, però si porta només vent, que no vingui".

La borrasca 'Gordon' té encara poc definida la seva trajectòria, però el més segur és que entre diumenge i dilluns afecti les Açores. Allà els vents sostinguts podrien ser de més 100 km/h i les pluges descarregarien amb intensitat. A partir d'aquí, el seu possible camí és més difícil de preveure, però alguns models apunten que es dirigiria cap al nord-oest de la Península.

stats