Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

Retingut per la Policia Nacional a l'aeroport del Prat per parlar només català o anglès

Un veí de l'Ametlla del Vallès presenta una queixa formal a Aena per l'actuació d'un agent de la Policia Nacional que li demanava que es dirigís a ell en castellà

Un veí de l'Ametlla del Vallès –Esteve Duran– va ser retingut aquest dimarts la T1 de l'aeroport del Prat per utilitzar només el català o l'anglès a l'hora de comunicar-se amb la Policia Nacional. Segons la versió d'aquest usuari de l'aeroport –que ha presentat una reclamació a Aena per l'incident–, els agents el van retenir durant uns 20 minuts després de respondre a la policia que no estava disposat a utilitzar el castellà.

L'home, que tenia bitllet per accedir a un vol en direcció a Brussel·les, va accedir per error a la zona internacional de l'aeroport. En adonar-se de l'error, va voler sortir de l'espai i dirigir-se a les instal·lacions de la zona Schengen. Després de demanar-ho a un agent en català, el policia li va respondre –segons la seva versió– que per sortir havia de demanar-ho en castellà. L'home li va respondre que ho podia fer en català o anglès. L'agent de la Policia Nacional li va demanar el DNI i va obligar-lo a esperar-se al costat de la taquilla. Després de 20 minuts d'espera, l'agent li va tornar el carnet d'identitat i li va permetre continuar el seu trajecte per accedir al vol que tenia contractat. El client va presentar una queixa formal al servei d'atenció al client d'Aena.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de