Rigau: "Estendre la petició de castellà d'una família a tot el grup representa el xoc que hem volgut evitar"

La consellera d'Ensenyament qüestiona l'aleatorietat de l'establiment del percentatge del 25% de castellà

 La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha comparegut aquesta tarda per valorar la sentència del TSJC pel que fa a l'ús del català a les aules. Rigau l'ha titllat de "sorprenent" i, a títol personal, ha assegurat tenir un fort "sentiment d'indignació". Ha assegurat que el fet d'estendre la petició d'una família de rebre l'educació en castellà a tot el grup classe representa el "xoc" que sempre s'ha volgut evitar.

Ha qüestionat, a més, l'establiment del percentatge del 25% de castellà a les aules. Saber el perquè d'aquest percentatge, diu, és la "pregunta del dia". "Des de quan trossegem la llengua des dels tribunals?", s'ha preguntat.

A més, també ha lamentat que la decisió s'hagi comunicat als centres i no al departament d'Ensenyament, quan els centres, assegura, segueixen el model marcat per Ensenyament i, per tant, la resolució els deixa, diu,  en una situació delicada. La consellera ha avançat que dilluns es convocarà els centres a una reunió per abordar aquesta situació i ha anunciat que el Govern presentaran recurs contra la decisió.

Rigau ha assegurat tenir la sensació que es "pretén imposar a Catalunya per la via judicial el model lingüístic que des del PP s'esta imposant a terres com el País Valencià i o les Balears".