EDUCACIÓ
Societat 02/02/2011

El Síndic diu que donar punts per tenir pares o germans exalumnes en la preinscripció és discriminatori

Rafael Ribó creu que la mesura introduïda per la consellera Irene Rigau no està justificada i pot tenir "efectes negatius en l'equitat del sistema educatiu"

Redacció
1 min
Un nen i una nena de l'escola Xaloc de l'Hospitalet es troben a la sortida.

BarcelonaEl Síndic de Greuges, Rafael Ribó, demana que se suprimeixi el nou criteri de desempat introduït per la nova consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, en el procés de selecció. A partir d'ara els aspirants amb germans o pares exalumnes sumaran 5 punts més en cas d'empat. El Síndic troba que aquest criteri és discriminatori. Segons informa en un comunicat, la mesura "introdueix una discriminació per raó de naixença, prohibida per la Llei d’educació de Catalunya perquè està mancat d’una justificació objectiva i raonable, en relació amb la finalitat i els efectes de la mesura considerada".

El Síndic també troba que la mesura "no afavoreix l’accés a una educació de qualitat en condicions d’igualtat" i que "pot tenir efectes negatius en l’equitat del sistema educatiu i en la seva cohesió social, ja que limita la capacitat del sistema per fer efectiva la coresponsabilització de tots els centres en l’escolarització i la integració de tots els col·lectius". La mesura la va aprovar fa uns dies el consell executiu i ja estarà vigent per l'imminent període de preinscripció que comença el dia 14 de febrer.

stats