PROTESTES AL CARRER
Societat 03/08/2011

Acampada 'interruptus' dels 'indignats' a la plaça Catalunya

Desenes de persones es van reunir ahir a la nit per protestar contra el desallotjament de la Puerta del Sol i van arribar a plantar-hi una tenda, que van retirar per ordre de la Guàrdia Urbana. Hi ha una assemblea convocada a la mateixa plaça aquest dimecres a la tarda

Marta Català
1 min
La petita assemblea improvisada d'aquest dimarts a la nit a la plaça Catalunya / FRANCESC MELCION

BarcelonaEls indignats van tornar a la plaça Catalunya ahir a la nit, tot i que encara no queda clar quina volada prendrà la iniciativa. Hi va haver, només, una assemblea improvisada i una acampada interruptus simbòlica. Unes quantes desenes de persones es van trobar a la plaça dimarts al vespre, com a reacció al desallotjament de la Puerta del Sol.

Un grup va arribar a plantar-hi una tenda, amb intenció simbòlica, però la va retirar a la mitjanit quan la Guàrdia Urbana els va advertir que no ho podien fer, independentment de si pensaven dormir-hi o no.

Cap a les dotze de la nit quedaven una seixantena de persones a la plaça, assegudes a terra i parlant sobre els seus plans. L'única cosa que sembla clara és que hi ha una assemblea convocada per a aquest dimecres a les cinc de la tarda. En principi, hi debatran si tornen a organitzar l'acampada a la plaça Catalunya o no -poden optar per actvitats que no incloguin dormir a la plaça. Una altra opció que es plantegen és acampar al davant de l'Hospital de l'Esperança o fer-hi algun altre acte simbòlic, després que aquest dilluns van fer una protesta al davant d'aquest centre sanitari pel tancament de les urgències nocturnes.

Aquest dimecres, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha dit que el consistori garantirà que tothom pugui expressar les seves idees, però no permetrà que es faci un "mal ús de l'espai públic". Malgrat la intenció dels indignats de celebrar una assemblea aquesta tarda a les sis, Forn ha dit que no hi ha prevista cap acampada.

stats