Tres families denuncien el monitor d'una escola de Barcelona per abusos als seus fills minusvàlids

Els Mossos investiguen uns presumptes abusos sexuals a tres discapacitats per part d'un docent d'una escola d'educació especial

Els pares de tres menors minusvàlids van denunciar dilluns a la nit davant els Mossos d'Esquadra els abusos sexuals que, presumptament, haurien patit els seus fills al col·legi.  Segons ha avançat avui 'El Periódico' i ha pogut confirmar l'ARA, els fets haurien tingut lloc a una escola d'educació especial situada a la part alta de Barcelona, i el presumpte autor seria un educador de suport que treballa al centre i responsable del centre esportiu encarregat de les activitats extraescolars de l'escola.

El centre acull alumnes de tots dos sexes en les etapes d'infantil, primària i secundària. Tot i que encara no ha transcendit l'edat dels afectats, els alumnes de l'escola tenen tots entre 3 i 21 anys.

Els responsables de l'escola han informat que van rebre la primera notificació del cas aquest mateix dilluns. Els ho va explicar un entrenador de futbol que col·labora amb l'escola. L'home sospitava que el docent investigat havia abusat dels tres alumnes durant un stage esportiu.

L'escola ha presentat una denuncia conjunta amb els pares

Després de reunir-se amb pares i mares a l'escola per donar-los tota la informació disponible i posar-s'hi a disposició, la directora de l'escola ha expressat que tant els professionals del centre com les famílies estaven "desolats" i "consternats" pels fets. "Ens hem demanat perdó mútuament per no haver-nos donat compte, ni pares ni nosaltres mateixos, del que podia passar", ha afirmat la directora davant els mitjans de comunicació.

La directora ha descrit el presumpte abusador com un educador "molt popular" i "molt sociable", "una persona aparentment normal". "Mai havíem tingut un cas semblant", ha assenyalat la responsable i fundadora del centre, que ha afegit: "Deixar treballar els Mossos i tornar una mica a la normalitat dins la nostra escola és l'únic que desitgem; ens costarà, perquè estem impactats".

El docent, apartat temporalment

El mateix dia 22 de maig en què l'escola té notícia de les acusacions, la direcció del centre notifica els fets al Consorci d’Educació de Barcelona. L'entitat activa de seguida el protocol que s'aplica en aquests casos, aparta el docent de les seves tasques i obre diligències per esbrinar els fets. El treballador, expliquen des del consorci, deixarà l'escola "temporalment"; fins que s'esclareixin els fets. L'advocat del centre ha demanat una ordre d'allunyament de l'escola i dels alumnes per l'investigat.

Fonts dels Mossos d'Esquadra han explicat a l'ARA que també han obert una investigació al voltant del cas, i que ja han  pres declaració als possibles testimonis i a les tres famílies

Les famílies donen ple suport a l'escola

La presidenta de l'AMPA ha assegurat que els pares i mares confien "cent per cent en l'equip directiu" de l'escola i els ha traslladat tot el seu suport. "Són els que són capaços de parlar amb els nens i d'esbrinar del que hi ha de cert i treure'ls trauma si realment ha estat així", ha afirmat la dona a la sortida de la reunió. La presidenta de l'AMPA s'ha mostrat confiada també en els Mossos d'Esquadra i la investigació que duran a terme.