Trias també es va comprometre a pagar els impostos, serveis i quotes del Banc Expropiat

Així consta en el contracte d'arrendament signat per l'exalcalde, que ha fet públic RAC1

L'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, es va comprometre a pagar, al propietari del local ocupat pel col·lectiu del Banc Expropiat,  l’IBI, els increments del cadastre, les contribucions, i altres impostos i quotes, a més del lloguer i de les despeses de serveis que generés l’immoble. Així ho recull el contracte que l’exprimer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, i el secretari municipal Jordi Cases van signar amb la propietat del local ocupat, Antartic Vintage, i que ha destapat RAC1.

El contracte entrava en vigor l’1 de gener del 2015 i contemplava un primer any obligatori. La primera mensualitat va ser de 6.000 euros, i les 11 posteriors, de 4.000. A partir de l’1 de gener del 2016, el contracte es podia renovar trimestralment, però el nou equip de govern d'Ada Colau va decidir rescindir-lo perquè el considerava "inassumible".

L'Ajuntament de Trias es va comprometre, amb el document, a assumir les mensualitats i els rebuts dels serveis, però també l’impost de béns immobles, el cadastre, la taxa d’escombraries, la comunitat de propietaris, eventuals esquerdes, reparacions i els desperfectes del local. També deia que l'espai es retornaria en bones condicions.

En el contracte consta que el consistori assumeix l'arrendament perquè hi havia risc d’aldarulls greus si el desallotjaven. A canvi, el propietari es compromet demanar al jutge que suspengui l'ordre de desallotjament durant 5 anys, fins a l’1 de gener del 2019.