BARCELONA
Societat 12/07/2012

Trias exporta la marca BCN

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, vol que el viatge a la Xina sigui productiu. En la primera jornada de la gira va demanar als empresaris catalans que facin d'ambaixadors de la marca Barcelona.

Iris Mir
2 min

PEQUINBarcelona se suma a la llista dels que veuen en la Xina el flotador de la seva economia. Amb l'objectiu de concretar projectes i millorar contactes empresarials, l'alcalde, Xavier Trias, s'ha desplaçat a la segona economia mundial per emprendre una gira de set dies per les ciutats de Xangai, Pequín, Hong Kong i Shenzhen. Acompanyat d'alts càrrecs i directius d'institucions com el Port de Barcelona, el Consorci de la Zona Franca, Fira de Barcelona, la Cambra de Comerç i Barcelona Regional, l'alcalde mantindrà reunions amb màxims representants de les quatre ciutats, així com amb directius de grans empreses i corporacions industrials.

L'objectiu principal és promoure la marca Barcelona per captar noves inversions per a la ciutat i la seva àrea metropolitana. Trias vol promocionar el potencial logístic de la de la capital catalana, que es vol erigir com a port d'entrada Europa per a les economies orientals. "A Barcelona som gent seriosa. Sabem que el futur és la Xina, i com que no ens podem perdre el futur, per això som aquí", va afirmar Trias en el primer acte en territori xinès. El viatge pel gegant asiàtic va començar ahir a Xangai, el port més transitat del món i la ciutat amb més riquesa del país. L'alcalde va visitar l'escola de negocis CEIBS, la més important de la Xina, i va reunir-se amb una representació d'empreses establertes a Xangai, com Mango, Freixenet, Cuatrecasas, La Caixa, Banc Sabadell i Garrigues.

En contraposició a una Espanya submergida en la crisi econòmica, Trias va voler subratllar el tret diferencial de Barcelona: la seva mentalitat empresarial i emprenedora, reflex d'un entorn propici a la inversió. L'alcalde va recordar als empresaris que Barcelona és una ciutat que representa la solvència, i els va animar a fer-se ressò d'aquest missatge d'optimisme. "Volem que formeu part de la xarxa de Barcelona Creixement al món, per promoure el valor de la nostra ciutat. Heu de ser els nostres ambaixadors, aquí a Xangai i a la resta de la Xina", va demanar l'alcalde al teixit empresariat català.

stats