Societat 14/03/2012

La UAB retalla 4 milions en despesa de personal docent i convoca eleccions al rectorat pel 24 de maig

La reunió del consell de govern de la universitat s'ha celebrat a la seu del CIC per evitar el boicot dels manifestants

2 min

El Consell de Govern de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha aprovat un pla d'ajust per reduir en 4 milions d'euros la despesa en personal docent i Investigador (PDI) per al proper curs 2012-13.

La direcció del centre ha donat llum verda a aquestes mesures en la reunió que s'ha celebrat aquest dimecres a la seu del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), a Barcelona. La trobada s'ha traslladat a la capital catalana després que el passat 15 de febrer la comunitat educativa impedís que se celebrés a Bellaterra. Tot i que una cinquantena d'estudiants i professors han repetit les accions de protesta, finalment la sessió ha pogut desenvolupar-se. També s'ha aprovat la data per a les eleccions al rectorat el proper 24 de maig.

El centre universitari ha informat a través d'un comunicat que el pla d'ajust de PDI per al 2012 forma part de l'execució del pressupost de la Universitat aprovat pel Consell de Govern i el Consell Social el mes de desembre passat.

La proposta d'ajust comportarà, entre d'altres mesures, l'amortització de 70 places per jubilació de professorat. El pla inclou també la reducció de l'activitat docent de professorat associat i la no-renovació d'alguns contractes d'aquesta figura, professionals i experts la principal activitat dels quals es desenvolupa fora de la Universitat.

L'ajust preveu la despesa destinada al professorat emèrit, la reducció en 50% de la retribució dels càrrecs acadèmics i les convocatòries de les llicències per any sabàtic, mesures la finalitat de les quals és facilitar que no tot l'ajustament repercuteixi directament sobre l'estructura dels departaments.

Eleccions al rectorat el 24 de maig

El Consell de Govern ha aprovat també el calendari electoral per a l'elecció de rector o rectora de la UAB, que tindran lloc el proper 24 de maig. El termini per a la presentació de candidatures serà del 12 al 23 d'abril i la campanya electoral es desenvoluparà entre els dies 30 d'abril i el 23 de maig. Un cop finalitzada la campanya, les eleccions tindran lloc el dijous 24 de maig. En el cas que es presenti més d'una candidatura i cap d'elles aconsegueixi la majoria absoluta de vots en la primera volta, se'n farà una segona el dijous 31 de maig.

Aquests comicis arriben després que la fins ara rectora del centre, Ana Ripoll, decidís convocar eleccions anticipades i anunciés que no es tornaria a presentar al càrrec.

stats