Societat 06/10/2012

Vaga de metro aquest diumenge coincidint amb el Barça-Madrid

TMB decreta serveis mínims del 20% al matí i del 50% a la tarda i fins a la nit

Acn
1 min
Aquest diumenge, vaga al metro de Barcelona el dia del 'clàssic' / ACN

BarcelonaEls treballadors del metro de Barcelona faran vaga durant aquest diumenge per protestar contra les retallades salarials. La vaga, convocada pel comitè d'empresa, coincideix amb el dia del 'clàssic' que es disputarà al Camp Nou entre el Barça i el Madrid. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha decretat que es mantinguin serveis mínims per garantir la mobilitat a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Les aturades estan convocades en franges des tres hores per torn, de manera que de les 9.19 hores i fins a les dues del migdia, circularan el 20% dels trens habituals i de tres quarts de cinc de la tarda a les 00:50 hores, ho faran el 50%. El sindicat de CCOO considera "injustes i inútils"les polítiques de retallades de drets i salaris que estan patint i assegura que comporten més recessió i devaluen els serveis públics.

Les aturades de les franges de tarda i de nit coincideixen amb les hores anteriors i posteriors al partit del clàssic i que hauran de tenir en compte les persones que habitualment fan servir el metro per anar al Camp Nou, per avançar el desplaçament o bé fer servir mitjans de transport alternatius.

En aquest sentit, la xarxa d'autobusos disposa de les línies 15, 43, 50 i D20, amb parades a la zona de Travessera de les Corts o Collblanc. També, al final del partit es posaran en funcionament dues línies especials de bus entre el Camp Nou i plaça de Catalunya i entre el Camp Nou i Mossèn Cinto Verdaguer

stats