SOCIETAT

Guia bàsica per moure's per Barcelona per la Diada

La Guàrdia Urbana recomana fer servir el transport públic. El trànsit al centre de la ciutat quedarà tancat a les 15 h


Barcelona es prepara per al dia "més complicat" de trànsit dels últims anys. L'ANC i Òmnium Cultural preveuen una assistència massiva a la V de la Diada, la gran concentració humana que omplirà el centre de la capital catalana a favor del 9-N. La Guàrdia Urbana ha dissenyat el pla de mobilitat "més ambiciós" fet fins ara per evitar el col·lapse. L'Ajuntament recomana fer servir el transport públic.  

La V humana recorrerà, des de la plaça de les Glòries de Barcelona, 5,7 quilòmetres de la Gran Via –fins a l'edifici de la Campana– i 5,6 quilòmetres de la Diagonal –fins a l'Hotel Princesa Sofía–. La manifestació començarà a les 17.14 però el trànsit al centre de Barcelona es tallarà dues hores abans, a les 15 hores. Es tornarà a reobrir a les set de la tarda.

Les agrupacions territorials de l'ANC han habilitat autocars per evitar que la capital catalana es col·lapsi.

Com moure's:

En transport públic: És la millor opció per entrar a Barcelona: Metro, Renfe, Ferrocarrils i tramvia.

Renfe ha reforçat les franges horàries de 13 h a 17 h en tots els trens d'entrada a Barcelona i de 19 h a 23 h en tots els de sortida. En aquestes franges horàries els trens circularan amb horari de dia laborable.

Les línies metropolitanes dels FGC funcionaran a la capacitat màxima. A la línia Llobregat-Anoia (Sant Boi, Martorell, Manresa i Igualada), els trens de més demanda seran de 6 cotxes en lloc dels 3 habituals.

La xarxa de metro també funcionarà amb les mateixes freqüències que un dia laborable. La màxima afluència es donarà entre les 14 hores i les 20 hores a les estacions d'Espanya, Universitat, Urquinaona, Arc de Triomf, Glòries, Passeig de Gràcia, Diagonal, Verdaguer, Tetuan i Monumental.

El Tram també reforçarà els serveis.

La xarxa de bus de Barcelona quedarà alterada (45 línies regulars de bus seran desviades o limitades).

Les línies de bus regular de la Generalitat de Catalunya reforcen les franges horàries de 13 h a 17 h en tots els serveis d'entrada a Barcelona i de 19 h a 23 h en tots els de sortida.

En cotxe: En cas que sigui inevitable arribar a Barcelona en cotxe, s'habilitaran quatre grans zones d'aparcament: Montjuïc-Bellvitge, Fòrum, Vall Hebron i la Zona Universitària. En aquest mapa podeu veure les zones recomanades per aparcar per a cada tram de la V.

Comparteix cotxe: Des del fòrum de debat de la web de l'ANC es poden oferir o buscar places lliures de cotxe per anar a la V.

Opció mixta cotxe - transport públic: Una altra possibilitat és anar en cotxe fins a la rodalia de Barcelona i aparcar a prop d'una estació per acabar d'arribar-hi amb transport públic. Per això s'han preparat zones d'aparcament a diferents poblacions connectades amb tren, com ara Vilanova i la Getrú (665 places), Martorell (570), Mataró (300), Rubí (458), Sant Boi (258), Sant Quirze (354), Sabadell (235), Granollers (300+258), Mollet (412) o Badalona (523).

En aquest mapa podeu buscar aparcaments situats a prop de les parades de transport públic a Barcelona.

En autocar: Un total de 1.500 autocars arribaran a la ciutat des de diferents punts del país. S'han distribuït en els quatre grans aparcaments de Montjuïc-Bellvitge, Fòrum, Vall Hebron i la Zona Universitària. Aquest espai és exclusiu per a aquells autocars acreditats per l'organització.

Connexió amb l'aeroport: El servei de l'Aerobús es veurà alterat per les manifestacions a partir de les dues de la tarda. A partir d'aquella hora, per anar o tornar de l'aeroport caldrà fer servir el tren.

Informació actualitzada: El web ' bcn.cat' i el 010 oferiran informació. També a través dels comptes de Twitter @BCN_Mobilitat, @barcelona_cat, @bcn_ajuntamenti a través del 'hashtag' #trànsit11s.

Recomanacions:

Arribar a Barcelona amb temps, al matí.

No tenir pressa per marxar.

Fer els desplaçaments a peu, sempre que sigui possible.

Evitar l'ús del cotxe i, si no és possible, compartir-lo.