Víctimes de l'accident de Germanwings impulsen una nova demanda contra la companyia

Denuncien que els metges i Lufthansa tenen una part de responsabilitat en els fets, segons 'Der Spiegel'

Els familiars de les víctimes de l'avió de Germanwings exigeixen que s'obri un nou sumari contra Lufthansa. Segons informa aquest dissabte el setmanari 'Der Spiegel', els advocats d'un grup de familiars han presentat una altra demanda davant la Fiscalia de Düsseldorf fonamentada en el fet que tant els metges que tractaven el pilot com la companyia aèria tenen part de responsabilitat en el que ha passat.

El pilot Andreas Lubitz tenia un ampli historial de problemes psíquics i tendències suïcides quan va fer estavellar l'aparell que cobria la ruta entre Barcelona i Düsseldorf amb 150 persones a bord el 24 de març del 2015. "És absolutament inacceptable que una companyia aèria internacional tingui com a pilot algú en una situació psíquica tan desastrosa com Andreas Lubitz", argumenta l'advocat berlinès Roland Krause a 'Der Spiegel'. Els metges de Lufthansa van considerar el copilot apte per volar, tot i que constava que patia trastorns visuals, denuncia el text.

Els advocats també imputen homicidi per negligència a un psiquiatre, que va receptar a Lubitz medicaments contra la depressió una setmana abans de la catàstrofe "sense assegurar-se que la companyia n'estava al cas".

Segons es va revelar després de la tragèdia, Lubitz havia passat els últims anys per unes 40 consultes mèdiques per diversos trastorns psíquics i depressions, tenia tendències suïcides i el dia de la catàstrofe estava de baixa mèdica, però ho havia ocultat als seus superiors.