Societat 21/05/2013

Wert: "Ha de ser molt bona, la llei, quan tot el que se’n pot dir són les coses que se n’estan dient"

Aguirre, al ministre: "Recupera el castellà per anomenar les coses pel seu nom"

M. Eugènia Quetglas
1 min
El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, en un acte del PP a Madrid / ACN - R. Pi de Cabanyes

MadridEl ministre d'Educació, José Ignacio Wert, està convençut que "Ha de ser molt bona, la llei [la Lomce], quan tot el que se’n pot dir són les coses que se n’estan dient". D'aquesta manera tan contundent el ministre ha defensat aquest dimarts la seva llei educativa de la pluja de crítiques provinents de tots els partits de l'oposició i bona part de la comunitat educativa. Wert també ha criticat la rapidesa amb la qual alguns governs –en referència a Catalunya– han plantejat recursos al Tribunal Constitucional, quan la llei encara està en fase de tramitació.

El ministre, que aquesta tarda se sotmetrà a set preguntes de l'oposició al Senat, el rècord d'interpel·lacions d'un ministre durant la sessió de control a la cambra alta −segons ell mateix ha presumit−, ha lloat les bondats de l'anomenada llei Wert en un esmorzar presentat per la líder del PP madrileny, Esperanza Aguirre. L'expresidenta de la comunitat de Madrid li ha demanat que "recuperi el castellà per anomenar les coses pel seu nom". Aguirre entén que els socialistes es van inventar una "neollengua" per no dir les coses com són.

Aguirre diu que "s'ha de dir examen a l'examen", però en aquest concepte el ministre no ho comparteix, ha matisat que ha de dir-se "avaluació". De fet, ha assegurat que "si hi hagués gent disposada a negociar", per ell, el més irrenunciable de la Lomce serien "les avaluacions". Segons Wert, "el que no es mesura és impossible avaluar-ho".

stats