Woody Allen considera "falses i vergonyoses" les acusacions de la seva filla adoptiva

Dylan Farrow ha trencat el silenci sobre els suposats abusos sexuals que va patir quan tenia set anys

L'actor i director nord-americà Woody Allen considera "falses i vergonyoses" les acusacions d'abusos sexuals fetes contra ell per la seva filla adoptiva, segons ha assegurat la seva representant, Leslee Dart. Segons Dart, Allen té previst respondre directament a les al·legacions "molt aviat".

Dylan Farrow, filla adoptiva del cineasta i Mia Farrow, i que ara té 28 anys, va trencar el silenci que havia mantingut durant més de dues dècades amb una carta oberta publicada a 'The New York Times' aquest cap de setmana. A la carta, la jove relata amb detall com quan tenia set anys, Allen suposadament va abusar sexualment d'ella.

L'acusació, que ja havia sortit a la llum amb anterioritat, va portar a Allen a ser investigat, però finalment Farrow i la seva mare no van presentar càrrecs contra l'autor de 'Manhattan' i 'Annie Hall'. La representant del director ha recordat que els experts que van tractar el cas van concloure que "no hi havia proves creïbles d'abusos" i que Dylan Farrow no era capaç de "distingir entre fantasia i realitat".

Allen, que després de la publicació de la carta de la seva filla va ser vist en un partit de bàsquet a Nova York, va rebutjar fer declaracions als periodistes, segons diversos mitjans locals. En principi, Allen no podria ser perseguit per la justícia, ja que els fets es remunten a 1992 i haurien prescrit, segons aquests mateixos mitjans.

L'acusació va sortir originalment a la llum enmig de la tempestuosa separació de l'actor i director i la seva parella, Mia Farrow, que va guanyar als tribunals la custòdia dels seus fills. Allen, que llavors tenia més de 50 anys, havia iniciat en aquella mateixa època una relació amb una altra filla adoptiva de Farrow, Soon-Yi Previn, que tenia 19 anys, i amb la qual finalment es va casar el 1997.