Societat 20/09/2016

Posen en cerca i captura un home acusat d'haver abusat de dues menors tutelades

L'Audiència de Barcelona ha ordenat la mesura després que no s'ha presentat al judici l'acusat, que afronta una condemna de 17 anys de presó

Efe
2 min
Detall del Palau de Justícia, on es troba l'Audiència de Barcelona i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha ordenat la cerca i captura d'un home acusat d'haver abusat sexualment de dues menors tutelades per la Generalitat entre el 2012 i el 2013. El presumpte pederasta no ha comparegut aquest dimarts al judici, i afronta una condemna de 17 anys i mig de presó.

La Fiscalia acusa el presumpte pederasta d'haver abusat de les dues menors tutelades, que entre 2012 i 2013 eren en un centre de menors de la Generalitat de l'Hospitalet de Llobregat, després d'atordir-les i guanyar-se la seva confiança donant-los alcohol i porros.

Abusos a l'establiment familiar i a la platja

Segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia, el processat va abusar sexualment d'una de les menors a l'interior d'un negoci familiar d'alimentació al carrer Santa Eulàlia de l'Hospitalet de Llobregat, a prop d'un centre d'acollida de menors tutelades de la Generalitat.

La Fiscalia assegura que les menors anaven sovint a l'establiment i que l'acusat els va proporcionar alcohol i porros d'haixix i marihuana, per guanyar-se la seva confiança.

A una de les adolescents, de 14 anys, la va agredir a l'interior de l'establiment dues vegades. La primera, la va atordir convidant-la a porros i alcohol al pis superior de la botiga que regentava, on vivia el processat, i la va violar. La segona vegada en va abusar a la mateixa botiga però va parar quan la noia va posar-se a cridar, per por que la resta de la família, que era al pis superior, el descobrís.

La Fiscalia acusa el fugitiu d'haver abusat de la segona de les víctimes, també tutelada i de 14 anys, a la platja de la Vila Olímpica de Barcelona, l'agost del 2013 al costat d'altres persones. Assegura que també la va emborratxar i atordir amb porros d'haixix. En total demana una condemna de 17 anys i mig de presó i vuit més de llibertat vigilada.

Judici suspès

El tribunal ha suspès el judici després que l'acusat no s'hi hagi presentat. La sala ha constatat que el 9 de setembre passat va ser l'últim dia que l'home va acudir a les compareixences periòdiques al jutjat que se li van imposar després de la seva detenció.

L'Audiència ha ordenat a la policia localitzar-lo i posar-lo a disposició del tribunal. Quan el trobin decidiran si l'ingressen a la presó preventivament per garantir que acudeixi al judici.

stats